Magyar segítséget is kértek a ciprusi hullarablás miatt

Vágólapra másolva!
A magyar, a román és az osztrák hatóságoktól is segítséget kért a ciprusi rendőrség, amely pénteken fedezte fel, hogy valakik ellopták a korábbi elnök, Tászosz Papadopulosz holttestét. Arra kíváncsiak, összefügghet-e az ügy Karl-Friedrich Flick német-osztrák milliárdos holttestének ellopásával, amelynek szálai Magyarországra vezettek.
Vágólapra másolva!

A ciprusi rendőrség azzal a sürgős kéréssel fordult szombat este az osztrák, a román és a magyar hatóságokhoz, hogy segítsenek kideríteni: összefügghet-e Tászosz Papadopulosz volt ciprusi elnök holttestének és Karl-Friedrich Flick német-osztrák milliárdos holttestének ellopása - jelentette a ciprusi Famagusta Gazette.

A Nicosia melletti Deftera temetőjében péntek reggel fedezték fel, hogy az éppen egy évvel ezelőtt elhunyt volt elnök koporsóját kiásták, a holttestet pedig elvitték.

Flick holttestét tavaly lopták el a koporsóval együtt a család karintiai sírboltjából zsarolás céljából. A koporsót a holttesttel együtt nemrég megtalálták Magyarországon (az ügyről részletesebben itt olvashat).

A ciprusi lap szerint a helyi rendőrség sok hasonlóságot lát a két eset között. A hatóságok péntek este már kihallgattak három férfit a ciprusi ügyben, de szabadon engedték őket.