Élete végéig is rács mögött ülhet a brit pedofil dadus

Vágólapra másolva!
Meghatározatlan idejű börtönt kapott az a brit gyerekgondozó, aki a rábízott gyerekekről készített pedofilképeket, amelyeket megosztott két társával. A nő több gyereket is molesztált. A bíróság kikötötte, hét évnél előbb semmiképp nem engedhetik szabadon.
Vágólapra másolva!

Határozatlan idejű börtönre ítélte egy bristoli bíróság azt a brit bölcsődei dolgozót, aki meztelen fényképeket készített a rábízott 2-4 éves gyerekekről, és azokat megosztotta két ismerősével. A bíróság csak annyit kötött ki az ítéletben, hogy hét évnél előbb semmiképp sem bocsáthatják szabadon a 39 éves, kétgyermekes anyát.

A bíró közölte Vanessa George-dzsal, hogy egész hátralévő életét börtönben töltheti, hacsak nem bizonyítja, hogy nem jelent veszélyt a társadalomra. "Ez gyakorlatilag egy életfogytig tartó ítélet" - idézte a BBC.

George-on kívül ugyancsak határozatlan idejű börtönt szabtak ki egyik társára, a szintén 39 éves Angela Allenre, akinek továbbküldték a pedofil képeket. Az ő szabadon bocsátását öt év után mérlegelhetik. Az ügy harmadik szereplőjéről, az ugyancsak 39 éves Colin Blanchardról - aki a képeket Allennek továbbította - később ítélnek.

George összesen hét gyerek molesztálását ismerte be és azt, hogy hat gyerekről készített pedofil képeket. Azt mondta Blanchard sugalmazására készítette a képeket, amikor tisztába tette a kicsiket. Allen négy molesztálást ismert el és egy pedofil kép továbbítását elektronikus levélben. Blanchard 17 pedofil képpel való visszaélést és két gyerekmolesztálást vállalt magára. Ezen kívül beismerte, hogy extrém pornó is van a birtokában.

A nyomozók szerint a gyerekek molesztálása 2008-ban kezdődött, feltehetően akkor, amikor a három ember megismerkedett egy internetes közösségi oldalon. George 2006 óta dolgozott a bölcsödében. Egy emailben úgy írja le magát és Blanchardot, mint "a tökéletes pedofil páros". A férfiről kiderült, mindkét nőt tartós kapcsolattal hitegette.

Az ügy nagy botrányt okozott Nagy-Britanniában. A gyerekeiket az érintett bölcsödébe - a plymouthi Kicsi Tedbe - járató szülők közül volt, aki legjobb barátjának tudta a nőt, és még akkor is védeni próbálta, amikor az első szóbeszéd felröppent pedofil hajlamairól. Az anyuka most már azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a nő "kívül-belül csupa gonoszság". Amikor a vádlott elhagyta a bíróságot két nő is felállva kezdte szidalmazni a közönségből - jelentette a BBC.