Brit rendőrök miatt tűnt el egy kisbaba

Vágólapra másolva!
Elvesztettek egy 18 hónapos kislányt a brit rendőrök. Miután a ghánai kisgyerek szüleit letartóztatták, rokonoknál akarták elhelyezni őt, de odaadták egy ismeretlen nőnek, aki érte jelentkezett. Három napja nem találják.
Vágólapra másolva!

Rossz ember gondjaira bíztak egy 18 hónapos kisgyereket a londoni rendőrök. A kislányt egy ismeretlen nő - aki gyerek anyjának a barátjának nevezte magát - vitte magával három nappal ezelőtt egy délkelet-londoni rendőrőrsről, azóta sem találják - írja a Sunday Times, amely szerint a rendőrség elismerve saját hibáját a rendőrséggel kapcsolatos panaszokat kivizsgáló testület, az IPCC elé vitte az ügyet.

A kislány, Audrey Nyanor akkor tűnt el, amikor a rendőrség kiszállt egy délkelet-londoni címre, hogy felkutasson egy férfit, aki nem jelent meg bírósági tárgyalásán. A vádlott nem volt otthon, viszont a rendőrök őrizetbe vettek egy 36 éves nőt - az eltűnt kislány anyját - a bevándorlási törvény állítólagos megsértése miatt.

A ghánai származású nőt a kislánnyal együtt a walworth-i rendőrőrsre vitték, ahol családtagokat és barátokat kezdtek ekeresni, akiknél ideiglenesen elhelyezhetik a gyereket. A Sunday Times egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva azt írja, délelőtt 10:30 körül jelentkezett egy fekete nő az őrsön. Azt állította, hogy a kislány anyjának jóbarátja.

A szóvivő szerint Audrey édesanyja megmondta, ki fog a kislányért jönni, és az ismeretlen nő ezen a néven mutatkozott be. "Mivel a név megfelelő volt, körülbelül tíz perccel később az asszony a kisgyerekkel együtt távozott a rendőrségről. Hamarosan azonban kiderült, hogy nem a megfelelő személy jelentkezett, ezért nyomozás indult a kislány után."

"Egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a kislánynak baja esett volna, mégis mélyen érint minket az eltűnése, és mindent megteszünk, hogy megtaláljuk és biztonságban visszajuttassuk az édesanyjának" - fogalmazott a szóvivő. Az anyát közben óvadék ellenében szabadon engedték.