Meglett a brit rendőrök miatt eltűnt kisbaba

Vágólapra másolva!
A brit rendőrség vasárnap megtalálta azt a 18 hónapos kislányt, akit három nappal korábban vitt el egy nő egy londoni rendőrkapitányságról, elhitetve rendőrökkel, hogy a gyerek letartóztatott anyjának barátja. A brit rendőrség belső nyomozást indított annak kiderítésére, hogyan adhatták ki a gyereket egy idegennek.
Vágólapra másolva!

A 18 hónapos ghánai származású kislányt egy London északi részén lévő lakásban találta meg a rendőrség. A gyerek a rendőrség közleménye szerint jól van, egy londoni rendőrkapitányságon vigyáznak rá. Anyját, akit óvadék ellenében szabadon engedtek, már értesítették. A rendőrök őrizetbe vettek egy harmincéves nőt is, aki a kislánnyal együtt volt a lakásban.

Az Audrey Kessie Nyanor nevű kislány csütörtökön került egy londoni rendőkapitányságra, miután 36 éves anyját a bevándorlási törvények állítólagos megsértése miatt letartóztatták. Még aznap egy negyven év körüli nő jelentkezett a gyerekért, azt állítva, hogy a gyerek anyjának barátja, és a rendőrök át is adták neki a gyermeket.

Audrey nagyanyja, a BBC brit közszolgálati adónak nyilatkozva érthetetlennek nevezte, hogy a rendőrök nem kérték a gyerekért jelentező nőtől, hogy iratokkal azonosítsa magát.

A londoni rendőrség szóvivője korábban azt mondta, hogy a csaló olyan adatokat mondott a rendőröknek, amelyek megegyeztek annak a nőnek az adataival, aki az anya elmondása szerint a gyerekért jön majd, és odaadták neki Audreyt. "Utólag nyilvánvalóvá vált, hogy tévedés történt" - közölte a szóvivő. A brit rendőrség belső vizsgálatot indított az ügyben.