Vágólapra másolva!
Gerry Adams, a Sinn Féin vezetője nyilvánosságra hozta, hogy apja molesztálta a családtagjait. Adams szerint ő maga nem volt az apja áldozata, de az egész családra pusztító hatással volt, amikor rájöttek, mit tett más családtagokkal az apa, aki hat éve meghalt.
Vágólapra másolva!

A Sinn Féin vezetője, Gerry Adams a nyilvánosság elé állt azzal, hogy hat éve elhunyt apja éveken át szeuxálisan, fizikailag és érzelmileg is bántalmazott családtagokat - írja a BBC. Adams nyilatkozata szerint a család az 1990-es években szerzett tudomást az apa tetteiről. "A felfedezés és a bántalmazás maga az egész családunkra pusztító hatással volt. Minden nap együtt élünk a következményekkel" - mondta Adams.

Az északír republikánus Sinn Féin vezetője szerint a bántalmazást elszenvedett családtagok még mindig nem gyógyultak ki a traumából. Szerinte a családban voltak viták arról, hogy nyilvánosságra hozzák-e a történteket, de végül azért döntöttek így, mert remélik: a bejelentéssel talán segíthetnek más áldozatoknak.

Adams szombaton interjút adott az egyik ír televíziónak. Elmondta, hogy 50 éves volt, amikor tudomást szerzett az apja tetteiről, az apa éveken át tagadta bűneit, és magányos öregemberként halt meg hat évvel ezelőtt. A rendőrségen nem tettek feljelentést, amikor ugyanis kiderültek a múltbéli események, akkor Adams szerint már nem forgott veszélyben egyetlen gyerek sem.

Gerry Adams azt mondta: saját magát nem tekinti az apja áldozatának. Elmesélte, hogy fontolóra vette ennek lehetőségét, visszatért a régi családi otthonba, felkereste a helyiségeket, ahol a többiek szerint a bántalmazás történt, de személyes, őt érintő emlék nem tört fel benne.

Pénteken Adams felszólította a fivérét, Liam Adamset, hogy jelenjen meg a rendőrség előtt, és válaszoljon az őt ért, szexuális bántalmazásról szóló vádakra. A BBC azt írja: egy éve adtak ki letartóztatási parancsot Liam Adams ellen, amiért nem jelent meg egy előzetes bírósági meghallgatáson, amelyre azért rendelték be, mert a lánya szerint molesztálta őt.