Gyerekrabszolgákat szabadítottak ki Oroszországban

Vágólapra másolva!
Embertelen körülmények között dolgoztatott, Kirgizisztánból származó gyerekeket szabadított ki az orosz rendőrség egy Moszkva környéki varrodából. A gyerekek alig kaptak enni, és éjjel is dolgozniuk kellett.
Vágólapra másolva!

Az orosz rendőrség kiszabadított 15 gyereket, akiket rabszolgaként dolgoztattak egy Moszkva környéki, föld alatti varrodában. Az Interfax hírügynökség hétfői jelentése szerint a Kirgizisztánból származó, 11-17 éves gyerekeket verték, csak kenyérrel és majonézzel etették, éjszaka is dolgoztatták, és éjjel-nappal megfigyelés alatt tartották az orosz fővárostól 30 kilométerre keletre fekvő Noginszkban. Kaszárnyaszerű szállásukon embertelen körülmények között kellett lakniuk.

Az orosz belügyminisztérium szerint a kirgizisztáni szülők abban a hitben bízták gyerekeiket az emberkereskedőkre, hogy havi 5000 rubel (32 ezer forint) fizetést és napi háromszori rendes étkezés kapnak majd Oroszországban. Ehelyett az emberkereskedők, akik maguk is illegális bevándorlók, kihasználták, fizetés nélkül dolgoztatták, és veszélyes bűnözőkkel figyeltették a gyerekeket. Az ügyben bűnvádi eljárás indult.