Obama szerint az al-Kaida küldte a detroiti merénylőt

Vágólapra másolva!
Az al-Kaida küldte Barack Obama amerikai elnök szerint azt a férfit, aki december 25-én fel akart robbantani egy amerikai utasszállító repülőt. Az elnök szerint a férfit Jemenben képezték ki és fegyverezték fel.
Vágólapra másolva!

Az al-Kaida egyik szervezetét nevezte felelősnek a karácsony napi merényletkísérletért Barack Obama amerikai elnök. December 25-én egy nigériai férfi próbált felrobbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó amerikai gépet. Obama szerint a férfi - Umar Faruk Abdulmutallab -, az al-Kaida jemeni szervezete képezte ki és fegyverezte fel. A Hawaiion vakációzó elnök erről egy rádiós és videós üzenetben beszélt, amelyet szombaton kora reggel tettek közzé a Fehér Ház honlapján.

Az USA eddig hivatalosan nem vádolta az al-Kaidát azzal, hogy köze lenne a merényletkísérlethez. Abdulmutallabbot azzal vádolják, az amerikai hatóságok, hogy megpróbálta felrobbantani a testére erősített robbanószereket, amikor a Northwest légitársaság amszterdami gépe leszálláshoz készülődött Detroitban, fedélzetén 300 utassal.