Vágólapra másolva!
Tádzsikisztánban körülbelül tízezer ember maradt fedél nélkül, miután egy földrengés több mint 300 házat lerombolt. A földrengés helyi idő szerint szombat reggel negyed nyolc körül történt, halottakról nincs hír.
Vágólapra másolva!

"Előzetes információink szerint több mint 300 házat döntött romba a földrengés Tádzsikisztánban" - mondta a régió polgári védelmi szolgálatának szóvivője az AFP francia hírügynökségnek. Hozzátette: becslések szerint körülbelül 10 ezer ember maradhatott fedél nélkül a téli hidegben. A földmozgás erőssége a Richter-skála szerint 5,3 tizedes erősségű volt az amerikai földrengéskutató intézet adatai alapján - derül ki a hatóságok vasárnapi közleményéből.

A földrengés helyi idő szerint még szombat reggel negyed nyolc körül történt a közép-ázsiai államban. Az Egyesült Államok Földrengéskutató Intézetének adatai szerint a mozgás epicentruma Tádzsikisztán fővárosától, Dusanbétől körülbelül 235 kilométerre keletre volt, 44,5 kilométerre a földfelszín alatt.

A földrengés az Afganisztánnal határos ország keleti részén, körülbelül tíz magashegyi falut érintett a Pamír hegységben. Halottakról egyelőre nem érkezett hír. A rengések sújtotta területen több mint 25 ezren élnek. Tádzsikisztánban viszonylag gyakoriak a földrengések.