Vágólapra másolva!
Legalább 26 ember meghalt egy brazil üdülőszigeten, amikor egy megindult domboldal rázúdult egy hotelre és három házra. A mentőcsapatok még keresik a túlélőket.
Vágólapra másolva!

Legalább 26-ra nőtt újévre a halottak száma egy brazil üdülőszigeten, ahol egy földcsuszamlás épületeket temetett maga alá. A sár és a törmelékek három házat elpusztítottak, egy luxushotelt pedig a tengerbe sodortak a Rio de Janeirótól néhány órára fekvő brazíliai Ilha Grande nevű üdülőszigeten.

A mentőcsapatok folyamatosan kutatnak a túlélők után. A hatóságok szerint a Sankay nevű üdülő tele volt, amikor a sártenger elérte: körülbelül negyven vendég - köztük több gyerek - tartózkodott ott azután, hogy visszatértek a szilveszteri buliból - írja a BBC online kiadása. A brazil Globo TV szerint az áldozatok között egy tinédzser lány és egy fiú is volt, külföldi állampolgárokat viszont nem találtak a halottak között.

A szemtanúk szerint egy 300 méter átmérőjű hegyoldal zúdult rá az épületre és környékére. "Fülsüketítő zaj volt, soha nem hallottam semmi ehhez foghatót. Egy nagy dörgést lehetett hallani, amely nem csillapodott" - mondta Felipe Gomes Martins, a hotel egyik szomszédja a G1 nevű brazil weboldalnak.

A 365 szigetet számláló Rióhoz közel eső országrészben további 13 ember halálát okozták a földcsuszamlások pénteken. A heves esőzések Rio közelében is földcsuszamlásokat okoztak, a sártenger elsősorban a domboldalakon lévő nyomornegyedek házait pusztította el. Az elmúlt napokban az esőzések több mint 60 ember halálát okozták Brazília dél-keleti részén.

A helyi hatóságok háromnapos gyászt rendeltek el.