Ötödször házasodik a nőfaló elnök

Vágólapra másolva!
Tovább növeli feleségei számát Jacob Zuma dél-afrikai elnök, aki hétfőn veszi el harmadik feleségét, Tobeka Madibát. Zuma zulu, ennél a törzsnél régi hagyomány a többnejűség, amelyet az ország törvényei is engednek. A politikus ötször nősült, jelenleg három felesége van, de már egy újabb nőnek is udvarol.
Vágólapra másolva!

Hétfőn hagyományos zulu szertartáson feleségül veszi harmadik választottját is Jacob Zuma dél-afrikai elnök. A politikus családi körben megy hozzá a 36 éves Tobeka Madibához, szülőhelyén Kwazulu-Natal tartományban. Madiba lesz Dél-Afrika harmadik firstladyje, Sizakele Khumalo-Zuma és Nompumlelo Ntuli-Zuma mellett. Sizakelét még 1973-ban, Nompumelelót pedig két éve vette feleségül a 67éves politikus.

Zuma eddig ötször nősült, az új menyasszonnyal együtt három felesége lesz. Két korábbi neje közül az egyik 1998-ban elvált tőle - Nkosazana Dlamini-Zuma jelenleg belügyminiszterként dolgozik -, a másik 2000-ben öngyilkos lett - Kate Mantsho-Zuma előtte "24 év pokolként" jellemezte házasságát. A Guardian szerint Zuma már egy újabb nőnek is udvarol.

Az elnöknek a becslések szerint több mint tíz, de akár 19 gyereke is lehet különböző feleségeitől és szeretőitől. A mostani menyasszonyától is született már három gyereke, és az új barátnőjétől - Gloria Bongi Ngemától is van már egy.

"Számos olyan politikus van, akiknek vannak szeretőik és gyerekeik, akiket titkolnak, hogy fenntartsák a monogámia látszatát. Én inkább nyíltan űzöm ezt. Szeretem a feleségeimet és büszke vagyok a gyerekeimre" - mondta egyszer egy interjúban az elnök.

Forrás: AFP
Zuma és feleségei

Zuma ezt könnyen megteheti, ugyanis a legnagyobb dél-afrikai népcsoporthoz, a zulukhoz tartozik, akiknél hagyomány a többnejűség. Az ország törvényei is lehetővé teszik (a zuluk és más népcsoportok hagyományait a dél-afrikai alkotmány is tiszteletben tartja), bár a fiatalok egyre inkább költséges és divatjamúlt dolognak tartják a többnejűséget.