Zavargásba torkollott egy lipcsei hócsata

Vágólapra másolva!
Betört kirakatok, megrongált autók, megsérült rendőrök és egy felgyújtott szemeteskonténer lett az eredménye egy ártalmatlannak indult hógolyózásnak a németországi Lipcsében. A kihívott rendőröket hógolyó- és üvegzápor fogadta. 67 embert kellett előállítani.
Vágólapra másolva!

Az egész egy ártatlan szombat esti téli mókának indult. Körülbelül 30 ember kezdett hógolyózni Lipcsében. A csatázók száma azonban hamar kétszáz fölé emelkedett, és a csata kezdett eldurvulni. A hógolyózók egymás helyett hamar az elhaladó autókat - elsősorban a luxuskocsikat -, illetve buszokat és villamosokat kezdték célozni. Mire kihívták a rendőrséget, már egy szupermarket ablakain csattantak a hógolyók, és el kellett terelni a buszokat is.

A csatázók hamar a járőrök ellen fordultak, akiket nem csak hógolyókkal, hanem italospalackokkal is megdobáltak. Két rendőr megsérült, több üzlet ablaka betört, és a tombolók felgyújtottak egy nagy szemeteskonténert is. A rendőrség végül lecsillapította a zavargást. Összesen 67 embert állítottak elő - jelentette a Spiegel internetes kiadása.