Transzszexuális államtitkárt nevezett ki Obama

Vágólapra másolva!
A férfiból nővé operált Amanda Simpsont nevezte ki Barack Obama amerikai elnök a kereskedelmi minisztérium egyik magas posztjára. Simpson attól tart, hogy azzal vádolják majd, hogy csak azért kaphatta meg a posztot, mert transzszexuális.
Vágólapra másolva!

Transzszexuálist nevezett ki Barack Obama amerikai elnök a kereskedelmi minisztérium államtitkárának - írja az ABC News. A kinevezett Amanda Simpson attól tart, hogy támadni fogják, mondván, csak politikai korrektségből kapta a kinevezést, nem érdemei miatt. "Szívás elsőnek lenni" - mondta az ABC-nek Simpson.

Azt mondta, "elég tapasztalt és nagyon jól képzett vagyok ahhoz, hogy megbirkózzam bármivel". Simpsont fontos posztra nevezte ki Obama, ő felel majd az amerikai fegyvertechnológiák exportjáért. Valóban tapasztalt e téren, az ABC szerint 30 évet dolgozott a fegyveriparban - több évet tesztpilótaként. Simpson elvált, és van egy 15 éves fia. 2000-ben határozta el, hogy férfiból nővé operáltatja át magát. 2004-ben a demokrata párt képviselőjelöltje volt Arizona államban, de nem nyert.

Obama ellentmondásosan viselkedik az amerikai melegekkel és transzneműekkel az ABC szerint. A 2008-as választásokon sok meleg voksot kapott, de azóta a meleg jogvédők sokat kritizálták, mert szerintük nem lépett fel elég keményen jogaik védelmében. Obama ugyanis nem támogatja egyértelműen a melegházasság engedélyezését.