Izrael három légicsapást mért a Gázai övezetre

Vágólapra másolva!
A Gázai övezetet támadta csötörtök éjszaka az izraeli légierő. A támadás válasz volt a palesztin fegyveresek aknavető-támadásaira. A konflikrus az után erősödött, hogy Izrael sikeresen tesztelt egy új rakétavédelmi rendszert.
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg három légicsapást mért csütörtök este a Gázai övezetre, nyilvánvalóan válaszul palesztin fegyveresek akna- és rakétatámadásaira - közölték palesztin források. A Hamász palesztin radikális szervezet és szemtanúk azt mondták, hogy az izraeli légierő Gázavárosra és a déli Hán-Júnisz városára mért légicsapásokat. A támadások helyszínéről robbanások hallatszottak, füst gomolygott, és lángok csaptak fel.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a légicsapásokról szóló híreket. Az izraeliek az egy évvel ezelőtti háromhetes gázai offenzíva óta nem támadták a palesztin övezet székvárosát. Az izraeli média szerint a légierő egy fegyvergyárat vett célba Gázavárosban. A Hamász viszont azt állította, hogy izraeli harci gépek egy épületet bombáztak, amelyet - szemtanúk szerint - állítólag a Iszlám Dzsihad nevű fegyveres csoport birtokol.

Néhány órával az izraeli légicsapások előtt palesztin fegyveresek egy tucatnyi aknát és rakétát lőttek ki Izrael területére, miután a zsidó állam bejelentette, hogy sikeres kísérletet hajtott végre rakéták elleni pajzsrendszerével, amellyel a Hamász támadásai ellen védekezne.