Letartóztatták egy ciprusi médiamágnás feltételezett gyilkosait

Vágólapra másolva!
Letartóztatták egy hétfőn megölt ciprusi médiamágnás három feltételezett gyilkosát pénteken. Az egyik legnagyobb ciprusi médiacsoport vezérigazgatóját otthona előtt lőtték agyon.
Vágólapra másolva!

A ciprusi rendőrség letartóztatta Antisz Hadzsikosztisz, hétfőn megölt médiamágnás három feltételezett gyilkosát - jelentették be pénteken. A Diasz vezérigazgatóját - amely az egyik legnagyobb ciprusi médiacsoport - otthona előtt lőtték agyon hétfő este. A 41 éves férfi Nicosia külvárosában, az Egyesült Államok szigorúan védett nagykövetségének közvetlen közelében lakott.

A rendőrség pénteken azt mondta, hogy három, 30 és 40 év közötti férfit tartóztattak le az ügyben, mind büntetett előéletűek.

Az elkövetők lesben álltak, és közvetlen közelről adott le két lövést az autójából kiszálló Hadzsikosztiszra. Egy golyó a mellkasán, egy a hátán találta el. A gyilkosok motorra pattantak és elmenekültek.

A Diasz tulajdonában van a Szigma nevet viselő, rendkívül népszerű kereskedelmi televízió, a Proto rádió, a Szimerini nevű napilap és egyéb folyóiratok. Cipruson rendkívül ritkán fordul elő, hogy támadás érjen médiaszemélyiséget. A Szigma "példátlan bűncselekménynek" nevezte a gyilkosság.