Megölte kollégáját az Északi-sarkon egy orosz kutató

Vágólapra másolva!
Azzal vádolnak egy orosz meteorológust, hogy egy vita közben az Északi-sark kutatóállomáson megfojtotta a kollégáját, majd fejbe lőtte egy világítórakétával, hogy öngyilkosságnak állítsa be az esetet. A gyilkos 20 éve dolgozott sarki kutatóként.
Vágólapra másolva!

Gyilkossággal vádolnak egy orosz meteorológust, aki az orosz hatóságok szerint megölte egyik kollegáját az Északi-sark kutatóállomáson, majd öngyilkosságnak próbálta beállítani a halálát. Ezt pénteken közölte az ügyben eljáró orosz ügyészség.

A hatóságok szerint a bűncselekmény szeptember 13-án történt a sarki óceáni Vajgacs-szigeten, amely Moszkvától 1200 kilométerre, északra található. A pénteki hír szerint a gyilkos az állomás vezetője, aki egy vita hevében megfojtotta a kollegáját, majd fejbe lőtte egy világítórakétával, hogy úgy tűnjön, a férfi öngyilkos lett. Ezt is vallotta később a rendőröknek, a boncolás azonban kiderítette, mi is történt valójában.

Az ügyészség szerint az elkövető elégedetlen volt az áldozat, egy szerelő munkájával, és ez egyre feszültebbé tette köztük a viszonyt, amely végül gyilkosságba torkollott. A gyilkos 20 éve dolgozott sarki kutatóként.

A meteorológiai állomást Sztálin halála után, az 50-es években építették, tavaly decemberben pedig bezárták, mert részben elromlott a fűtési rendszere. Öten maradtak, de ők is távoztak december 25-én.