Többen meghaltak egy ukrajnai kórházrobbanásban

Vágólapra másolva!
Egyes hírek szerint legalább öten más beszámolók szerint 15-en haltak meg, amikor egy robbanás miatt leomlott egy ukrajnai kórház több emelete. A kelet-ukrajnai Luhanszkban lévő épületben több száz ember tartózkodott, amikor a robbanás történt. Sérültekről még nem érkezett hír.
Vágólapra másolva!

Legalább öt ember halt meg hétfőn abban az ukrán kórházban, ahol több emelet is összeomlott egy robbanást követően - jelentette az Interfax-Ukrakjna, de a Korreszpondent.net hírportál kórházi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a halálos áldozatok száma meghaladhatja a tizenötöt is. Állítólag az áldozatok között van az intenzív osztály vezetője is. A katasztrófavédelmi minisztérium legutóbb három halálos áldozatról számolt be.

A sérültek számáról egyelőre nem érkezett jelentés. és azt sem tudni, pontosan hányan rekedtek a romok alatt. Egyes hírek szerit több mint 300, más jelentések szerint több mint 600 ember volt az Ukrajna keleti részén, az orosz határohoz közel található Luhanszk kórházában a robbanás idején. A romok alól eddig három embert húztak ki, és öt holttestet találtak a mentőalakulatok - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma. Egy helyi internetes lap szerint az épület harmadik és negyedik emelete ráomlott a második szintre.

Az eddigi vizsgálat szerint oxigénpalackok robbantak fel az intenzív osztályon, amikor a munkavédelmi előírások megsértésével az egyik palackból a másikba töltötték át az oxigént. A kormányfői iroda szerint "több emelet összeomlott", amikor berobbant a két oxigénpalack az intenzív osztályon.

Julia Tyimosenko ukrán miniszterelnök már elindult a tragédia színhelyére.