Átlépte az 500 milliót az EU lakossága

Vágólapra másolva!
Több mint 500 millió lakosa van az Európai Uniónak a francia statisztikai hivatal szerint. Egy éve még csak 499,7 millió volt az uniós népesség, de egyes országok lakosságának növekedésével, valamint bevándorlással átlépte a félmilliárdos küszöböt.
Vágólapra másolva!

Meghaladta a félmilliárdot az Európai Unió lakossága: 2010. január 1-jén a 27 tagországban összesen 501,26 millióan éltek - közölte kedden a francia statisztikai hivatal (INSEE). Egy évvel korábban 499,7 millió volt az EU lakossága az Eurostat uniós statisztikai hivatal adatai szerint. A bevándorlás révén 1,9 millióval nőtt az unió lakossága, a természetes szaporodás - vagyis az élveszületések és a halálozások különbsége - pedig 1,2 millióval emelte a lélekszámot.

A legnépesebb tagállam a 81,7 milliós Németország. A második Franciaország, a tengerentúli területekkel együtt 65,4 millió lakossal, a harmadik pedig Nagy-Britannia 62 millióval.

Franciaország lakossága 300 ezerrel növekedett az elmúlt évben, Nagy-Britanniában, Írországban és Spanyolországban is folytatódott az évek óta tartó népességnövekedés. Németország lakossága viszont csökkent 2009-ben, és megfogyatkozott a közép-kelet-európai tagállamok népessége is, kivéve Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Szlovéniát.