Korrupció miatt kapott életfogytiglanit egy kínai pártfőtitkár

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó börtönt kapott a kelet-kínai Fucsien tartomány volt pártfőtitkára korrupció miatt. Az ítélet szerint a férfi 220 millió forint értékben fogadott el vagyontárgyakat, amiért cserébe számos vállalkozást és embert juttatott jogosulatlan előnyökhöz.
Vágólapra másolva!

Korrupciós vádak alapján életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a kelet-kínai Fucsien (Fujian) tartomány pártbizottságának volt főtitkárát, Csen Sao-jungot (Chen Shaoyong). A bírósáég szerint a férfi több mint 8 millió jüan (220 millió forint) értékben fogadott el vagyontárgyakat, ingatlant; hatalmával visszaélve 11 vállalkozást juttatott jogtalan előnyökhöz, továbbá 15 személy munkahelyi előmeneteléhez nyújtott személyes segítséget.

Csen 1992 végétől 2008 májusáig töltötte be a tartományi pártbizottság első emberének tisztségét.

Az ügyben a középfokú bírósági tárgyalást a kelet-kínai Csiangszu (Jiangsu) tartomány székhelyén, Nankingban (Nanjing) folytatták le. Az eljárás során Csen együttműködött a hatóságokkal, és olyan bűncselekményeket is bevallott, amelyekkel a nyomozók korábban nem gyanúsították meg.

A hétfői ítéletben az egykor volt nagyhatalmú Csen Sao-jungot élete végéig megfosztották politikai jogainak gyakorlásától, és döntöttek személyes vagyonának elkobzásáról is.