Meghalt a Love Story írója

Vágólapra másolva!
Meghalt Erich Segal, a Love Story című könyv szerzője, az azonos című film forgatókönyvírója. Segal 25 éve szenvedett Parkinson-kórban, 72 évet élt.
Vágólapra másolva!

Meghalt Erich Segal, a Love Story írója kedden. Az író szívinfarktus következtében vesztette életét egy londoni házban - jelentette be lánya, Francesca. A férfi 25 éve szenvedett Parkinson-kórban - írta a New York Times.

Az írás mellett Segal olyan elit egyetemeken tanított összehasonlító irodalomtudományt, mint a Yale, a Harvard, a Princeton és az Oxford. Filmeknek is írt forgatókönyvet, ilyen a Sárga tengeralattjáró című Beatles-film, az Oliver története és a Fiú a múltból. A 90-es években több regényt írt, ezek közül legismertebb az Orvosok, a Hívő lelkek és a Hosszú az út a dicsőséghez; de egyik könyve sem lett olyan sikeres, mint az 1970-ben megjelent Love Story.

A regény sikere meglepetés volt számára: megjelenésekor Amerika legolvasottabb könyve volt és mostanáig világszerte húszmillió példányban fogyott. Az azonos című film Ryan O'Neal és Ali MacGraw főszereplésével ugyancsak világsiker lett. Segal írta a film forgatókönyvét is, amivel elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Golden Globe-díjat.

Segal egy New York-i rabbi fiaként látta meg a napvilágot Brooklynban, 1975 óta élt házasságban, két lánya született. A Harvardon végzett, később le is doktorált.