Tizenhat halottja van az ukrajnai kórházrobbanásnak

Vágólapra másolva!
A hétfői, kelet-ukrajnai Luhankszkban történt kórházrobbanásnak végleges adatok szerint 16 halottja van. A romok alól négy ember életét sikerült megmenteni. A balesetet valószínűleg egy oxigénpalack meghibásodása okozta.
Vágólapra másolva!

A szerdai, végső adatok szerint 16 halottja van az Ukrajna keleti részén található Luhanszkban történt kórházrobbanásnak - közölte a vészhelyzetekkel foglalkozó ukrán minisztérium szóvivője. A hétfőn történt robbanás miatt az épület egy része összeomlott. A romok alól négy embert sikerült megmenteni. A minisztérium szóvivője elmondta, hogy a mentési munkálatokat közép-európai idő szerint reggel hat órakor befejezték.

A romok alól négy túlélőt, és 16 holttestet emeltek ki, és minden áldozatot azonosítottak - közölte Igor Krol szóvivő. A luhanszki városi kórház ötemeletes épületében hétfő reggel történt robbanás, a feltételezések szerint egy oxigénpalack meghibásodása miatt. Az intenzív osztályon bekövetkezett detonáció következtében gyakorlatilag kártyavárként omlottak egymásra a szinteket elválasztó födémek. A katasztrófa idején a kórház érintett szárnyában 350 ember tartózkodott.