Szemétkivitel miatt ölte meg szüleit egy 14 éves fiú

Vágólapra másolva!
Egy 14 éves fiú megölte a szüleit az amerikai Colorado államban, mert nem volt kedve kivinni a szemetet - tudósított a bizarr bűnesetről kedden a CBS televízió.
Vágólapra másolva!

John Caudle anyjával és mostohaapjával Monte Vistában élt. Az újonnan nyilvánosságra hozott bírósági iratok szerint a rendőrségi kihallgatáson elmondta, hogy tavaly október 26-án az anyja veszekedett vele, mert nem akarta elvégezni a kijelölt házimunkát: kivinni a szemetet vagy kitakarítani a szobáját. A vita odáig fajult, hogy a tinédzser a család fegyvertároló szekrényéből előhúzott két 5,6 milliméteres kaliberű pisztolyt, és fejbe lőtte anyját.

Ez után a gyerek elrejtőzött a mosókonyhában, majd a később hazaérő nevelő apját több lövéssel leterítette. Este a fiú filmeket nézett a televízióban és játszott a számítógépén. Másnap reggel szülei kisteherautójával iskolába ment. Barátai és a tanárok elmondása szerint boldognak látszott.

A holttestekre a gyilkosság másnapján talált rá a nagyapja. A fiút néhány órával később fogták el Monte Vistától 130 mérföldre északra, ahová a teherautóval jutott el. Az őt megállító rendőrnek - aki furcsának találta, hogy szülei nélkül utazik - azt mondta, hogy észak felé tart, Dakotában élő nagybátyjához. A gyerek ellen vádat emeltek két rendbeli előre kitervelt emberölés miatt. Az ügyészség szerint a legszörnyűbb bűncselekményt követte el, és csak kora miatt kerülheti el a halálbüntetést.