Kimentették a Machu Picchun rekedt turisták többségét

Vágólapra másolva!
Már 1600 turistát hoztak le a Machu Picchun rekedt kétezer turista közül, a mentési munkát az időjárás javulása segítette. A turistákat - akik az esőzések miatt vártak napok óta az inka romvárosban - helikopterekkel mentik.
Vágólapra másolva!

Az időjárás javulásával felgyorsult az esőzések miatt az inka romvárosban, Machu Picchun rekedt turisták kimentése Peruban. A perui turisztikai miniszter azt közölte, hogy helyi idő szerint csütörtök reggel mintegy 600 turistát tudtak elvinni helikopterekkel a helyszínről. Így a Machu Picchu lábánál lévő Aguas Calientes faluban rekedt 2000 emberből már több mint 1600 embert menekítettek ki.

A turisták vasárnap rekedtek a romvárosban, mert a közeli Cuzcóból ide vezető magas hegyi vasútvonalat sziklaomlások rongálták meg és zárták el. A perui hatóságok tucatnyi helikoptert vetettek be a mentőakcióban, ezek felét az Egyesült Államok biztosította, de az argentin légierő is küldött két gépet.

Forrás: AFP
Katintson a fotóra és nézzen még képeket a mentésről!

A már kimenekítettek közül néhányan arról számoltak be, hogy a Machu Picchu lábánál rekedt tömegből elsőként az európai és amerikai turistákat vitték el a helikopterek, de ezért 500 dollárt kellett fizetniük. A perui turisztikai miniszter viszont azt állította: senkitől nem kértek pénzt azért, hogy elszállítsák.

A Machu Picchu a spanyol hódítók elől elmenekült inkák utolsó fővárosa Peruban. A perui Andok déli láncolatában, Cuzcótól körülbelül 115 kilométernyire, az Urubamba folyó völgyében, az Urubamba 2450 méter magas hegycsúcsán fekszik.