Már 11 áldozata van a liége-i házrobbanásnak

Vágólapra másolva!
Újabb két holttestet hoztak ki annak a belgiumi háznak a romjai alól, amely szerdán omlott össze. A gázrobbanás miatt összedőlt épületben így már tizenegyen haltak meg, de tovább folytatják a keresést.
Vágólapra másolva!

A tűzoltók péntek hajnalban találtak két további holttestet annak a háznak a romjai között, amely szerda hajnalban omlott össze a belgiumi Liege központjában. Így tizenegyre emelkedett azoknak a száma, akik életüket vesztették a robbanásban. A tűzoltók még legalább két embert keresnek, de továbbra sem tudják pontosan, hányan tartózkodtak a házban a robbanáskor. Willy Demeyer liege-i polgármester csütörtökön azt mondta, hogy körülbelül tíz embert eltűntként tartanak nyilván.

Szerda hajnalban történt gázrobbanás a kelet-belga város központjában, egy ötemeletes házban. Az épület órákkal később összedőlt. A környék házai is megrongálódtak, így a városháza épülete is megrongálódott, és több tucatnyian maradtak gázfűtés nélkül a hideg téli időjárásban.

Csütörtök reggel sikerült egy 13 éves kislányt élve kimenteni a romok alól, két emberrel pedig beszélni tudtak. A tűzoltóparancsnok azt ígérte, hogy addig fognak dolgozni, amíg biztosak nem lesznek abban, hogy már senki sincs a romok alatt.