Már a klímaváltozás miatt is ostorozza bin Laden az USA-t

Vágólapra másolva!
A klímaváltozás miatt kritizálta a fejlett államokat Oszama bin Laden. A terroristavezér egy új, neki tulajdonított felvételen azt vetette George W. Bush korábbi amerikai elnök szemére, hogy nem írta alá a kiotói szerződést.
Vágólapra másolva!

"Minden iparosodott nemzet, de főleg a nagyok felelősek a klímaváltozásért. Ez egy üzenet az egész világnak azokról, akik a klímaváltozást okozták, akár szándékosan, akár nem, és arról, hogy mit kellene tennünk" - közölte Oszama bin Laden egy az al-Dzsazíra katari hírtelevízióban bejátszott hangfelvételen.

Bin Laden kritizálta George Bush korábbi amerikai elnököt, amiért annak idején nem ratifikálta az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését szolgáló kiotói szerződést, és felszólított az amerikai dollár bojkottjára. Szerinte ezzel lehetne felszabadítani az emberiséget a rabszolgaság alól.

A felvétel hitelességét egyelőre nem erősítették meg. Az évek óta bujkáló terroristavezér utoljára a múlt hétvégén üzent, akkor a karácsonyi detroiti repülőrobbantási merényletkísérlet elkövetőjét magasztalta.