Több embert őrizetbe vettek egy baloldali tüntetésen Bécsben

Vágólapra másolva!
Mintegy 500 ember tiltakozott a Bécsi Korporációs Szövetség bálja ellen pénteken Bécsben, a tüntetők közül több embert őrizetbe vettek. A demonstrációt - amelyre korábban nem adott engedélyt a rendőrség - este nyolc körül oszlatták fel a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Mintegy félezren tüntettek pénteken este Bécsben egy vitatott jobboldali szervezet rendezvénye ellen. Az előre bejelentett tüntetésen több embert őrizetbe vett a rendőrség - írta az osztrák Der Standard című lap online kiadása.

A gyülekezésre a rendőrség nem adott engedélyt, a tüntetést baloldali, illetve antifasiszta csoportok szervezték a Bécsi Korporációs Szövetség (WKR) éves bálja ellen.

Heves összecsapásokra került sor a Westbahnhof környékén a tüntetők és a rendőrség között. A demonstrációt este nyolc körül oszlatta fel a rendőrség. Az 500 tüntetőből mintegy 150-200 embert kordonokkal vettek körül és rögzítették az adataikat. A rendőrség becslése szerint a rendezvény feloszlatása után is körülbelül 150 tiltakozó és száz rendőr a helyszínen maradt.

A hatóságok szerdán nem engedélyezték a demonstrációt, amire baloldali egyetemi szervezek és a Zöldek heves kritikával reagáltak és a tilalom ellenére is az utcára vonultak pénteken. A WKR-bál ellen tiltakozók tavaly is összetűzésbe kerültek a rendőrökkel.