Kutató volt a Svájcban meghalt magyar snowboardos

Vágólapra másolva!
Snowboard-balesetben meghalt egy svájci kutatóintézetben dolgozó magyar informatikus. A férfi vasárnap szenvedett balesetet a Berni-Alpokban, amikor véletlenül elindított egy lavinát. Hétfőn a kórházban belehalt sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Lavina zúdult egy magyar snowboardosra a hét végén Svájcban: a férfi a kórházban belehalt sérüléseibe - írta egy svájci internetes oldal az sda svájci hírügynökségre hivatkozva. A baleset áldozata egy informatikus.

A 33 éves férfi az egyetemi tanulmányai elvégzése és a doktori fokozat megszerzése után a budapesti SZTAKI-nál dolgozott, majd az utóbbi években a svájci Novartis gyógyszergyár alapítványa által finanszírozott bázeli kutatóintézet, a Friedrich Miescher Institut munkatársa volt. Tagja volt annak a nemzetközi csoportnak, amely ígéretes neurobiológiai kísérleteket folytatott a retinadegeneráció által okozott vakság orvoslása terén.

A suedostschweiz.ch szerint a baleset vasárnap történt Svájc délnyugati részén, a Berni-Alpokban, Adelboden városka mellett. A férfi biztonságba akarta helyezni a hódeszkáját a lesiklópályától félreeső helyen egy árokban. Eközben az eddigi ismeretek szerint véletlenül lavinát indított el, és a hógörgeteg maga alá temette - mondta az illetékes vizsgálóbíró hivatala és a Bern kantoni rendőrség.

A tájékoztatás szerint a férfit sikerült ugyan kimenteni, de hétfőn a kórházban belehalt sérüléseibe.