Vágólapra másolva!
Eddig huszonkét áldozata és 75 sérültje van annak a két robbantásnak, amelyeket motoros öngyilkos merénylők követtek el a pakisztáni Karacsiban csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Legalább huszonkét ember meghalt, több tucatnyi pedig megsebesült pénteken a pakisztáni Karacsiban két, néhány órás eltéréssel elkövetett robbantásos merényletben a síita szent hónap végén - közölték a hatóságok. Az elkövetők feltehetően mindkét esetben szunnita szélsőségesek voltak.

Egy rendőrtiszt elmondta, hogy egy öngyilkos merénylő a levegőbe röpítette robbanószerekkel megrakott motorját egy síita zarándokokat szállító zsúfolt busz mellett a városközpontban. A busz a szent hónap végét ünneplő körmenetre vitte az utasokat. Szagir Ahmed, Szindh tartomány egészségügyi minisztere közölte, hogy a robbanás legalább 12 embert megölt, ötven másikat pedig megsebesített. Két órával később újabb halálos áldozatokat követelő robbantás történt annál a kórháznál, ahol a busz elleni merénylet sebesültjeinek egy részét is kezelték.

Szagir Ahmed szerint egy második öngyilkos motoros merénylő robbantotta fel magát a kórház bejáratánál. Ebben a robbanásban legalább 11 ember meghalt, 25 pedig megsebesült. Az áldozatok többsége szintén síita. A detonáció öt mentőautót tett tönkre, de csak három mentős sebesült meg - mondta az egyik mentős. A rendőrség később közölte, hogy hatástalanított egy tévékészülékbe rejtett pokolgépet a kórházban.