238 darabig jutott a csirkeszárnyevő verseny győztese

Vágólapra másolva!
Tavalyi eredményén 35 darabot javított és ezzel könnyedén megvédte címét az idei csirkeszárnyevő verseny győztese. Jonathan Squibb 238 csirkeszárnyat falt fel 30 perc alatt.
Vágólapra másolva!

A győztes 238 csirkeszárny bekebelezésével nyerte meg az amerikaifutball-bajnokság döntője, a Super Bowl előtt tartott tizennyolcadik csirkeszárnyevő versenyt. Amerika legnézettebb sporteseménye a Super Bowl, ennek egyik bevezető eseménye 1993 óta a Wing Bowl. A szabályok egyszerűek, 30 perc alatt annyi csirkeszárnyat kell megenniük a versenyzőknek, amennyit tudnak.

A philadelphiai stadionban megrendezett versenyen idén megvédte tavalyi címét az amatőr Jonathan Squibb, aki kétperces pihenővel ette meg a 238 darab rántott csirkeszárnyat. Squibb a Huffington Post szerint alig maradt el a rekordtól, amelyet a profi zabálóművész, Joey Chestnut állított fel: 30 perc alatt 241 szárnyat falt fel.

Squibb javuló formát mutat, tavaly 203 szárnnyal nyert, úgyhogy jelentősen javult a teljesítménye egy év alatt. Ráadásul a második helyezett Not Rich csak 145 szárnyig jutott - írja a Huffington Post.