Hat embert öltek meg a mexikói drogkereskedelem fellegvárában

Vágólapra másolva!
Ismeretlen fegyveresek hat embert öltek meg a mexikói Mazatlanban. A szombat hajnali gyilkosságok színhelye egy éjszakai szórakozóhely és környéke volt. A 2006-ban kitört mexikói drogháborúban eddig 15 ezer ember vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Hat embert öltek meg ismeretlen fegyveresek szombaton hajnalban a Mexikó északi részén lévő Sinaloa szövetségi államban egy éjszakai szórakozóhelynél - közölték helyi ügyészségi szervek.

Beszámolójuk szerint Mazatlan városában legkevesebb három férfi tért be a Las Herraduras nevű éjszakai mulatóba. A bárban három személlyel végeztek. Ezt követően az épület előtt lelőttek egy taxisofőrt és egy éjjeliőrt. Végezetül megölték a korábban fogságukba esett túszukat is.

Sinaloa a Mexikóban virágzó drogkereskedelem egyik fellegvára. Ebben az államban születtek a hat legjelentősebb drogkartell közül négynek a vezérei. Felipe Calderón mexikói elnök 2006-ban indított kíméletlen harcot a kábítószer-kereskedelem felszámolására, és azóta 15 ezer ember halt meg erőszakos cselekményekben.