Nem kapnak több ingyengyógyszert a magánklinikák Haitin

Vágólapra másolva!
Nem kapnak több ingyenes gyógyszert az Egészségügyi Világszervezettől a földrengés által sújtott Haiti magánklinikái, mivel a hírek szerint pénzt kértek a betegektől az ingyenes készítményekért. A gyógyszerszállítmányok mostantól csak a közkórházaknak járnak ingyen - jelentette be a világszervezet.
Vágólapra másolva!

Azonnali hatállyal leállította az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az ingyenes gyógyszerszállítmányokat a földrengés sújtotta Haiti magánklinikáira, miután hírek érkeztek arról, hogy a klinikák pénzt kérnek a kezelésért - közölte kedden az ENSZ szakosított szervezetének szóvivője. Mostantól csak a közkórházak kaphatnak ingyen gyógyszereket, mindenki másnak fizetnie kell" - közölte Marie-Agnes Heine, aki hozzátette: az intézkedés három hónapig lesz érvényes.

A szóvivő szerint ezzel a lépéssel gyakorlatilag visszatérnek ahhoz a gyógyszerosztási módhoz, amelyet a január 12-i katasztrofális földrengés előtt alkalmaztak. A WHO a továbbiakban fenntartja a jogot magának, hogy a gyógyszerek útját, elosztását ellenőrizhesse, és felügyelhesse saját készleteit. A WHO mindenképpen el akarja kerülni a visszaéléseket - közölte a szóvivő.