Mégis táncolhat Rióban a hétéves szambakirálynő

Vágólapra másolva!
Rábólintott egy brazil bíróság arra, hogy egy hétéves kislány legyen az egyik szambaiskola karneváli királynője a riói karneválon. A kislány szerepeltetését a gyermekvédelmi hatóság szeretné megakadályozni, mivel szerintük túl fiatal a hagyományosan erotikus szerephez.
Vágólapra másolva!

Egy brazil bíróság elutasította egy gyermekvédő szervezet keresetét, amely azt szerette volna elérni, hogy tiltsák meg, hogy egy hétéves kislány, Julia Lira legyen a riói karneválon a Viraduro szambaiskola karneváli királynője. Soha ilyen fiatal lány nem volt még szambakirálynő Rióban.

A gyermekvédők azért ellenzik a kislány fellépését, mivel a szerep, amelyet neki szántak, egy hagyományosan erotikus szerep. A szambaiskola azzal védekezett, hogy a kislány jelmeze az ártatlanságát fogja hangsúlyozni, nem nőiességét emelik ki. A lány édesapja szerint eltúlozták az aggodalmakat, Julia hétévesekhez illő ruhát visel majd, és ő is ott lesz mellette, hogy vigyázzon rá, ne fáradjon el túlságosan a táncban a 80 percig tartó felvonuláson.