Hasba lőttek egy turistát a riói karneválon

Vágólapra másolva!
Kórházba szállítottak szombaton Rio de Janeiróban egy holland turistát, akit a feleségével együtt rablók támadtak meg a karneváli mulatságokban. A 37 éves férfit hason és karon lőtték, amikor megpróbálta elhárítani a támadást. Az eset után a brazil hatóságok azt tanácsolták, senki ne ellenkezzen a támadókkal, akik gyakran mindenre elszánt fegyveresek.
Vágólapra másolva!

Két fegyveres rabló támadott meg egy holland turistát és feleségét Rio de Janeiróban, a karneváli mulatság alatt. A nőt fejbe vágták egy pisztollyal, és elragadták a táskáját, mire férje megpróbálta feltartóztatni a rablókat, és megragadta felesége táskáját. Ezért a rablók kétszer is meglőtték, az egyik golyó a hasát, a másik lövedék a karját találta el. A fegyveresek ezután elfutottak, hátrahagyva a holland páros kameráját és a nő pénztárcáját is.

A brazil hatóságok arra szólítottak fel: ha valaki rablás áldozatává válik, jobb, ha nem próbálja meg feltartóztatni a támadókat, mert azok a legtöbbször mindenre elszánt fegyveresek, akik "nem hezitálnak használni is a pisztolyaikat".

A 2016 nyári olimpiai játékok megrendezésének jogát elnyert Rio de Janeiro a világ egyik legveszélyesebb városa. A riói hatóságok tavaly, 2009-ben hivatalosan 5479 gyilkosságot regisztráltak.