Vágólapra másolva!
Sárlavina döntött össze egy iskolát Haitin, az épületben négyen meghaltak és ketten megsérültek. A földrengés sújtotta országban négy napja esik az eső, a trópusi viharok további áradásokkal is fenyegedhetnek.
Vágólapra másolva!

Négy gyerek meghalt, ketten megsérültek, amikor egy sárlavina után részlegesen összeomlott egy iskola Haitin - közölték helyi illetékesek kedden. A katasztrófa Cap-Haitien-ben, Haiti második legnagyobb városában történt: ezt a területet az ország északi részén van, amelyet kevésbé érintett a januári pusztító földrengés.

Az iskola azután omlott össze, hogy négy napja szakadatlanul esett az eső, és egy sárlavina elsöpörte az épületet. Tűzoltók és az ENSZ segélymunkásai órákon át kerestek esetleges túlélőket az iskola romjai alatt, de aztán abbahagyták a munkát, miután kiderült: nem volt a megtalált gyerekeken kívül senki sem az épületben.

A fővároson, Port-au-Prince-en kívül lévő iskolák február elején nyíltak meg újra a földrengés után. Korábban szakértők jelezték, hogy a földrengés sújtotta karibi országra az elkövetkező hetekben komoly veszélyt jelentenek az érkező trópusi esők és hurrikánok, amelyek áradásokkal és sárlavinákkal fenyegetik a romokban heverő városokat (erről itt olvashat részletesen).