Újabb tálib parancsnokot foghattak el

Vágólapra másolva!
A Fox hírtelevízió értesülései szerint Pakisztán északnyugati részén elfogták a tíz legkeresettebb tálib vezető egyikét. A napokban három másik tálib vezetőt is őrizetbe vettek.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek Pakisztán északnyugati részében egy újabb tálib parancsnokot, az afgán tálibok néhány napja elfogott katonai parancsnokától származó információk alapján - jelentette vasárnap az amerikai Fox hírtelevízió internetes oldalán.

Mulvi Kabirt, akit a tíz legkeresettebb tálib vezető között tartottak számon, az északnyugati határtartományban vették őrizetbe pakisztáni rendőrök. Kabir a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány kormányzója volt a tálibok 1996 és 2001 közötti uralma idején.

A Fox értesülései szerint Kabirt a néhány nappal korábban kézre kerített Abdul Gani Baradar mollától származó információk alapján sikerült elfogni. Baradar mollát a felkelők vezetőinek hierarchiájában csak Mohammed Omar molla előzi meg.

Pakisztánban a napokban őrizetbe vették két észak-afganisztáni tartomány tálib árnyékkormányzóját is, így Kabir már a negyedik tálib vezető, akinek őrizetbe vételét a héten jelentették be.