Hatan meghaltak egy buszbalesetben Bécs közelében

Vágólapra másolva!
Vasárnap éjszaka Bécs közelében, az A21-es autópályán egy német rendszámú busz ütközött egy teherautóval, majd nekicsapódott egy másik teherautónak is. A balesetben hat ember meghalt, heten súlyosan megsérültek.
Vágólapra másolva!

Hat ember meghalt, heten pedig súlyosan megsérültek vasárnap éjszaka egy buszbalesetben Bécs közelében. A német rendszámú busz az A21-es autópályán, az osztrák főváros külső körgyűrűjén haladt, amikor éjfél körül, Heiligenkreuz közelében összeütközött egy teherautóval, majd nekicsapódott egy másik teherautónak is.

A karambolban érintett teherautókon román, illetve szlovák rendszám volt. A buszon összesen 38-an utaztak. A halálos áldozatok közül négy a busz utasa volt, az egyelőre nem tisztázott, hogy a másik két áldozat melyik teherautóban utazott. A balesetnek 17 könnyebb sérültje van, köztük egy várandós nő.

Az autópályát az érintett szakaszon mindkét irányban lezárták. A mentők, a rendőrök és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A sérülteket különböző kórházakba szállították. A karambolt az első hírek szerint a jeges útviszonyok okozhatták.

Forrás: AFP
A tűzoltók az áldozatokat emelik ki a busz roncsai közül