Kórházba került a szívbeteg Dick Cheney

Vágólapra másolva!
Kórházba kellett vinni Dick Cheney korábbi amerikai alelnököt mellkasfájdalmai miatt hétfőn. Az Obama-kormány egyik legkeményebb kritikusaként számon tartott konzervatív politikus évtizedek óta küszködik szívproblémájával.
Vágólapra másolva!

Mellkasfájdalmakkal szállították kórházba Dick Cheney korábbi amerikai alelnököt hétfőn - számolt be az AP hírügynökség. Cheney asszisztense, Peter Long közleménye szerint a 69 éves politikus állapotát jelenleg is vizsgálják az orvosok, de nincs komoly baja, jelenleg a kórházban pihen.

Cheney-nek hosszú ideje vannak szívproblémái, 2001-ben egy pacemakert (szívritmus-szabályozót) is beültettek már a szervezetébe. A republikánus politikusnak eddig négy szívrohama volt az AP szerint, az első igen korán, 37 éves korában érte őt. Négyszer esett át eddig bypass-műtéten, illetve kétszer operálták elzáródó artériái miatt.

Az NBC News szerint várhatóan most is szükség lesz valamilyen komolyabb orvosi beavatkozásra. "Még nem tudjuk, mi legyen a terv" - mondta egy orvos a tévécsatornának.

Az aktív Cheney

Az alelnökként visszahúzódó, a nyilvánosságot kerülő Cheney mostanában nagyon aktív, és keményen támadja Barack Obama kormányát. Legélesebben a guantánamói börtöntábor bezárásának tervét támadta, de korábban a CIA által elkövetett fogolykínzásokat is megvédte.

A múlt héten váratlanul megjelent egy rendezvényen, a Konzervatív Politikai Cselekvés Konferenciáján, ahol lánya, Liz szerint lelkesen fogadták. "Fuss, Dick, Fuss!" - kiáltozták neki. A Sky News fehér házi tudósítója szerint Cheney mindent megtesz, hogy neve pozitívan rögzüljön a történelemkönyvekben, és aktív politikai tevékenysége álljon a középpontban.