Öngyilkos merénylet történt Kabulban

Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylők robbantottak pénteken Kabulban, két szállodánál. A támadásnak tíz halálos áldozata van, köztük több külföldi. A merényleteket tálibok vállalták magukra.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos merénylet történt pénteken kora reggel az afgán fővárosban egy bevásárlóközpont közelében - közölte az afgán belügyminisztérium. Szemtanúk több robbanásról és lövöldözésről számoltak be.

A hadsereg egészségügyi szolgálatának vezetője szerint tíz halálos áldozat van, a halottak között külföldiek is vannak, de a nemzetiségük egyelőre nem ismert. A támadásban 18-an sebesültek meg.

Az áldozatok számáról korábban ellentmondásos hírek érkeztek: egyes források szerint két rendőr életét vesztette a támadásban, más hírek szerint a rendőrség végzett két merénylővel.

Az akciót végrehajtó tálibok nevében egyik szóvivőjük jelentkezett, és közölte, hogy öt emberük hajtott végre öngyilkos merényletet két olyan épület ellen, amelyben rendszeresen tartózkodnak külföldiek. A rendőrség szerint két szállodát ért támadás, az egyik a Safi Landmark szálló kilencemeletes épülete.