Százezrek maradtak áram nélkül az USA-ban

Vágólapra másolva!
Pénteken újabb vihar csapott le az Egyesült Államok északkeleti részére. Pennsylvania, New Jersey, New York és Massachusetts állam egyes részein több százezer ember maradt áram nélkül. 
Vágólapra másolva!

Újabb, az utóbbi hetekben immár a harmadik téli vihar csapott le pénteken hajnalban az Egyesült Államok északkeleti részére. Az előrejelzések szerint szombatig tartó front miatt Pennsylvania, New Jersey, New York és Massachusetts állam egyes részein több mint 60 centiméter hó is hullhat.

Péntek reggel hó hullott New York városában is, egyes helyekben 25 centiméternél vastagabb volt a hó. A tömegközlekedés lelassult, a külvárosban 28 ezer ember maradt áram nélkül. Az iskolák bezártak, akárcsak Philadelphiában és több északkeleti állam városaiban. Philadelphiában a télen már negyedik alkalommal hirdettek vészhelyzetet a hóvihar miatt.

A vihar leghevesebben New Hampshire-ben tombolt, ahol 237 ezer otthonában szűnt meg az áramellátás, a szolgáltatás helyreállítása várhatóan napokig tart majd. Megbénult a légi és közúti közlekedés is. Massachusettsben 100 ezren, New York állam északi részein 200 ezren ébredtek arra pénteken, hogy nincs áramszolgáltatás. Vermontban 25 ezren, New Jersey 1500-an maradtak elektromosság nélkül.