Izombénítóval elkábították a dubaji áldozatot

Vágólapra másolva!
Izombénító szerrel először elkábították azt a Hamász-vezetőt, akit január végén egy dubaji szállodában öltek meg. A helyi rendőrség szerint így akarták elérni, hogy ne legyenek külsérelmi nyomok.
Vágólapra másolva!

A dubaji rendőrség szerint megfojtása előtt elkábították a gyilkosai Mahmúd al-Mabhúhot, a Hamász radikális palesztin szervezet katonai parancsnokát. A gyilkosok izombénító vegyszert használtak, hogy az ellenállásra utaló külsérelmi nyomok híján természetesnek tűnjék a halála - mondta vasárnap egy rendőrségi vezető.

A laboratóriumi vizsgálat szerint egy Suxamethonium, más néven Succinylcholin nevű gyógyszerrel éltek vissza, amely a sebészetben használatos. Az alkalmazott mennyiséget nem tudták megállapítani, mert a szer nehezen mutatható ki.

A dubaji rendőrség eddig 26 gyanúsítottat nevezett meg, szerintük felhasználva 12 brit, hat ír, négy francia, három ausztrál és egy német állampolgár személyazonosságát, a nevükre kiállított valódi útlevelek segítségével hajtották végre a gyilkosságot. Állítólag a rendőrség birtokában van az egyik gyilkos DNS-mintája és több más gyanúsított ujjlenyomata is.

Mabhúhot január 20-án ölték meg egy dubaji szállodai szobában, és a helyi rendőrség meg van róla győződve, hogy az izraeli titkosszolgálat végzett vele (erről részletesen itt olvashat).