Összecsapások a jeruzsálemi Templom-hegyen

Vágólapra másolva!
Tizenhat ember megsebesült vasárnap a jeruzsálemi Templom-hegyen lévő Al-Aksza mecsetnél, ahol köveket dobáló palesztinokkal csaptak össze az izraeli rendőrök. Húszan elbarikádozták magukat a templomban.
Vágólapra másolva!

Könnygázgránátok és gumilövedékek bevetésével csaptak össze az izraeli rohamrendőrség egységei az őket kövekkel dobáló több tucatnyi palesztinnal, akik bevették magukat az Al-Aksza mecsetbe a jeruzsálemi Templom-hegyen. A rendőrséget azután vezényelték a helyszínre, hogy palesztinok kövekkel dobálták meg az oda látogató embereket, akik szerintük zsidó szélsőségesek. A muzulmánok azt akarták megakadályozni, hogy zsidók a harmadik legszentebb muzulmán kegyhelyen imádkozzanak.

Az izraeli rendőrség szóvivője szerint nagyjából húszan barikádozták el magukat a Sziklatemplomban, ahova elővigyázatosságból nem engedtek ötven évnél fiatalabb muzulmán férfiakat az izraeli hatóságok. Hét embert tartóztattak le, és 16 ember sérült meg, köztük két izraeli rendőr, a rendet délutánra sikerült helyreállítani.

Ezt a területet a zsidók és a muzulmánok is vallásuk szent helyeként tisztelik és sajátjuknak tekintik.