13 évig vezetett utasszállítókat a svéd álpilóta

Vágólapra másolva!
Álpilótát fogtak el a holland hatóságok kedden. A 41 éves svéd férfi 13 éve vezetett utasszállító gépeket hamis engedéllyel különböző légitársaságok szolgálatában.
Vágólapra másolva!

Hollandiában a hatóságok letartóztattak egy svéd pilótát, aki 13 éve vezetett utasszállító repülőket hamis engedéllyel. A holland rendőrség szerdai közleménye szerint a 41 éves pilóta Milánóban él, és összesen 10 ezer órát repült hamis engedéllyel különböző, brit, olasz és belga légitársaságok szolgálatában.

Az ál-pilótát a hollandok a svéd hatóságoktól érkezett információk alapján fogták el kedden, az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtéren. Letartóztatásakor a férfi épp a felszálláshoz készülődött egy Ankarába tartó Boeing 737-es utasszállító repülőgép fedélzetén.

A Milánóban élő 41 éves, svéd állampolgárságú férfinak nem volt engedélye nagy utasszállító gépek vezetésére, csupán egy kisrepülőgépekre szóló jogosítványa - de időközben az is lejárt, és nem hosszabbította meg. Az ál-pilótát egyelőre Amszterdam közelében őrzik, amíg a holland hatóságok pénteken eldöntik, hogy bírósági tárgyalásáig szabadon engedjék-e óvadék ellenében.