Kivégeztek egy férfit kettős gyilkosságért Texasban

Vágólapra másolva!
Kivégeztek egy férfit kettős gyilkosságért az amerikai Texas államban. A férfi utolsó vacsorájára burrítót és csokoládépudingot kért.
Vágólapra másolva!

Kivégeztek egy 32 éves férfit az amerikai Texas államban. Michael Sigala még 2000 augusztusában tört be egy Brazíliából áttelepült házaspár otthonába. A férfit meggyilkolta, a nőt pedig megerőszakolta és megölte, majd ellopta az ékszereiket és elmenekült. Pár hónappal később akkor bukott le, amikor értékesíteni akarta a tárgyakat, köztük az áldozatok jegygyűrűit. Sigalát 2001-ben számos vádpontban bűnösnek találta egy dallasi bíróság, amely halálra ítélte.

Miután elköltötte a burrítót és csokoládépudingot is tartalmazó utolsó vacsoráját, a kivégzőhelyre vitték. "Bocsánatot kérek a családtól, nem értem, miért tettem. Remélem le tudják élni életük hátralévő részét gyűlölet nélkül" - mondta a férfi, akinek ezután beadták a méreginjekciót. Kedd este fél hét előtt tíz perccel nyilvánították halottnak.

Ez volt idén a harmadik kivégzés idén Texasban, ahol a halálbüntetés 1976-ban történt visszaállítása óta összesen 450 rabot öltek meg.