Óvszersegélyt küldenek a britek a dél-afrikai focivébére

Vágólapra másolva!
Több millió óvszert küldene Nagy-Britannia Dél-Afrikának a futballvébé alkalmából. A sportesemény idejére körülbelül félmillió focidrukkerre és több tízezer prostituáltra is számítanak. Dél-Afrika nagy mennyiségű óvszert kért segélyként, ezek kiosztásával szeretnék elejét venni az AIDS robbanásszerű terjedésének.
Vágólapra másolva!

42 millió óvszert küldene Nagy-Britannia Dél-Afrikának a futballvébére. Az afrikai ország Jacob Zuma dél-afrikai elnök napokban II. Erzsébet brit királynőnél tett látogatása idején jelezte, hogy szüksége lenne nagy mennyiségű óvszerre, hogy el tudják látni a sportesemény alkalmából Dél-Afrikába látogató futballrajongókat. A brit Guardian szerint Dél-Afrika összesen egymilliárd kondomot igényelt, és a brit kormány kedden bejelenti, hogy egymillió fontos (közel 300 millió forint) alapot hozott létre az óvszerek biztosítására.

Dél-Afrikában attól tartanak, hogy a vébére várható félmillió futballrajongó miatt megugrik a prostitúció, illetve a hozzá kapcsolódó emberkereskedelem, ami azzal a veszéllyel jár, hogy robbanásszerűen megnő a HIV-fertőzések száma is. A dél-afrikai drogellenes ügynökség a múlt héten közölte, várhatóan 40 ezer prostituált érkezik az egy hónapig tartó vébére.

A Guardian szerint Dél-Afrikában évente 450 óvszert osztanak ki, de a 16 millió szexuálisan aktív férfival bíró országban, ahol majdnem minden ötödik ember HIV-fertőzött, ez nem elegendő - írja a Guardian.