35-en meghaltak négy öngyilkos robbantásban Dél-Afganisztánban

Vágólapra másolva!
Legalább 35-en meghaltak és hetvenen megsebesültek a dél-afganisztáni Kandahár városában. Helyi tisztségviselők szerint négy öngyilkos terrorista csapott le a város különböző pontjain.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb 35 rendőr és civil halt meg abban a négyes öngyilkos merényletben, amelyet a dél-afganisztáni Kandahár városában követtek el szombat este - közölte a város központi kórházának vezetője.

A detonációkat követően tűzharc bontakozott ki a kandahári rendőrök és a fegyveres támadók között. Az összehangolt támadásnak több mint hetven sebesültje van.

Helyi tisztségviselők szerint négy öngyilkos terrorista csapott le a város különböző pontjain. Ahmad Vali Karzai, a tartományi tanács elnöke, Hamid Karzai féltestvére azt nyilatkozta, hogy a támadás fő célpontja a város börtöne volt a tálibok legfőbb hátországának számító Kandahár tartomány központjában. Kandahárt a NATO-erők még az idén teljesen az afgán kormány ellenőrzése alá szeretnék helyezni.

Mint Mohammad Sad Faruki, a tartományi rendőrparancsnok helyettese elmondta, a másik három robbantás egy szállodánál, egy mecsetnél és a belváros egyik kereszteződésében történt. A város polgármestere, Gulam Hamidi szerint több ház is összeomlott, s a helyszínre munkagépeket küldtek, hogy a romok alól kiszabadítsák az esetleges áldozatokat.