Fiát és egy rendőrt is agyonlőtt egy férfi Belgiumban

Vágólapra másolva!
Saját fiát lőtte először agyon egy ámokfutó férfi Belgiumban. Ezt követően korábbi felesége házához ment, a nőre is rálőtt, azonban a nő túlélte a támadást. A lövöldöző férfi a kiérkező rendőrökre is tüzet nyitott, egy rendőr belehalt lőtt sérüléseibe. Később az elkövetőt holtan találták a házban, még nem tudni, öngyilkos lett-e vagy a rendőrök lőtték le.
Vágólapra másolva!

A flandriai Riemstben egy 53 éves férfi agyonlőtte 15 éves fiát. Ezután a közeli Bilzenbe, a tőle két éve elvált volt feleségének a házába ment, rálőtt a nőre, akinek azonban sikerült elmenekülnie. A kiérkező, majd erősítésért visszainduló rendőrök közül egyet - egy 54 éves, kétgyerekes családapát - hátba lőtt, akinek az életét már nem lehetett megmenteni.

A lövöldözés után a gyilkost lőtt sebbel holtan találták a házban. Egyelőre nem állapították meg egyértelműen, hogy a rendőrök golyója találta-e el, vagy agyonlőtte magát.

A férfinak nem volt fegyvertartási engedélye. Belgiumban 2006 óta nagyon szigorú fegyvertartási törvény van érvényben, de szakértők szerint a lakosságnál levő nagy számú lőfegyverből sokat jogellenesen megtartottak. Néhány évvel ezelőtt a most gyilkossá vált férfitól - aki agresszivitása miatt már akkor is "ismeretségbe került" a rendőrséggel - szintén koboztak már el lőfegyvert, de a jelek szerint nem mindegyiket. Rendőrségi vélekedés szerint "megszállottja volt a fegyvereknek".