A megerőszakolt magyar nők sorstársait keresi a norvég rendőrség

Vágólapra másolva!
Nem áll példa nélkül annak a két magyar nőnek az esete Oslóban, akiket hétfőn erőszakoltak meg saját lakásukon. A norvég főváros rendőrsége ezért kéri azoknak a nőknek a jelentkezését, akik szintén ilyen támadás áldozataivá váltak. Közben a két magyar nőt már kihallgatta a norvég rendőrség.
Vágólapra másolva!

Bátorítja az oslói rendőrség azokat a fővárosi nőket, akiket két magyar nőhöz hasonlóan megerőszakolhattak, hogy jelentkezzenek a rendőrségen - írja a norvég Dagbladet.no hírportál. Két magyar nőt (a hatóságok szerint vélhetően prostituáltakat) hétfőn erőszakoltak meg és raboltak ki ismeretlenek Oslóban. A rendőrség azok jelentkezését kéri, akikkel hasonló eset történt, de nem szóltak a hatóságoknak róla.

A rendőrök által "nagyon brutális és súlyos testi sértés"-nek nevezett támadás után számos értékes nyomot rögzítettek a hatóságok - értesült a norvégiai TV2 csatorna. A megerőszakolt 30 és 36 éves nőket is kihallgatták, akik elmondták, hogy korábban hallottak már olyan nemi erőszakról Oslóban, ami velük is megtörtént. Az is kiderült, hogy a két magyar nő megerőszakolásuk idején nem várt senkit a lakásukra, de mégis betört hozzájuk a két - gyaníthatóan szomáli származású - férfi.

Először múlt héten péntek este találtak a rendőrök egy 31 éves orosz nőre, akit megkötöztek, megerőszakoltak és kiraboltak. Ezután hétfőn hívták ki a rendőröket, mert nők sikoltoztak Oslo egyik elegáns városrészének egy lakásában. A rendőrök itt, a Frognerveien nevű utcában két megkötözött, felpeckelt szájú magyar nőt szabadítottak ki, akiket szintén megerőszakoltak, illetve több értéküket (számítógép, mobiltelefon) ellopták.

"Nyilvánvaló kapcsolat van a két eset között" - jelentette ki Hanne Kristin Rohde, az oslói rendőrség szexuális támadásokkal és erőszakkal foglalkozó osztályának vezetője. A norvég rendőrség pénteken a magyar rendőrséget is megkereste információkat és együttműködést kérve az ügyben.

Norvég lapokban elterjedt a hír korábban, hogy futtatók közötti háborúskodás állhat az erőszak hátterében, de Liv Jessen, a PRO-sentret prostituált-jogvédő szervezet vezetője szerint a kerítők nem ilyen erőszakos módszerekkel rendezik le vitáikat Oslóban. "Ők sokkal üzlet-központúbbak, mint erőszakosak" - mondta a norvég TV2-nek.