Megvertek egy grúz diplomatát Pozsonyban

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek megvertek kedd éjjel egy grúz diplomatát Pozsony belvárosában. Grúzia diplomáciai jegyzékben fog tiltakozni a történtek miatt.
Vágólapra másolva!

Megverték Pozsony központjában a grúz nagykövetség első titkárát - jelentette a Cas.sk hírportál csütörtökön. Az incidens kedden késő éjjel történt a szlovák főváros történelmi belvárosában. Grúzia diplomáciai jegyzékben fog tiltakozni a történtek miatt - közölte a grúz külügyminisztérium Tbilisziben. "Felszólítjuk a szlovák külügyminisztériumot, adjon magyarázatot a történtekre" - mondta újságíróknak Gigi Gigiadze, a tárca szóvivője.

Alekszandr Cskuaszeli első titkárt ismeretlen tettesek hátulról támadták meg belvárosi lakása közelében. A diplomatát egy kemény tárggyal erősen fejbe ütötték, elesett, és elvesztette az eszméletét. Amikor magához tért, egész testén ütések nyomai voltak. A grúz diplomatát azonnal egy pozsonyi kórházba vitték, ahol agyrázkódást állapítottak meg nála. Később otthoni kezelésre kiengedték a kórházból. A diplomata arra nem emlékszik, hogy hányan rohantak rá.

A SITA hírügynökség úgy tudja, hogy a diplomatától elvettek néhány dolgot, de a pénztárcájához nem nyúltak. Grúzia pozsonyi nagykövetsége szlovák újságírókkal azt közölte, hogy a rendőrség már vizsgálja az ügyet. Frantisek Peczár, a pozsonyi rendőrség szóvivője viszont a TARS hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a támadásról nincs semmiféle értesülése.