Elítélték a pénzügyi tanácsadót elrabló német nyugdíjasokat

Vágólapra másolva!
Elítélte a német bíróság azokat a nyugdíjasokat, akik elraboltak egy pénzügyi tanácsadót, hogy az megtérítse a gazdasági világválság miatt elvesztett befektetéseiket. A csoport vezetője hat év börtönbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!
Kirabolt egy bécsi kaszinót egy magyar férfihttp://www.origo.hu/itthon/20100322-kirabolt-egy-becsi-kaszinot-egy-magyar-ferfi.htmlFarsangi maszkban raboltak ki egy pesti zálogházathttp://www.origo.hu/itthon/20100319-farsangi-maszkban-raboltak-ki-egy-pesti-zaloghazat.html

A németországi Traunstein bírósága bűnösnek találta azt a négy német nyugdíjast, akik elraboltak egy pénzügyi tanácsadót, James Amburnt, és arra kényszerítették, hogy térítse meg az amerikai jelzálogpiaci krízis miatti anyagi veszteségeiket.

A csoport vezetője a 74 éves nyugdíjas építész, Roland Kaspar volt, rajta kívül egy 61 éves nyugdíjas üzletember, egy 80 éves és egy 67 éves nő követte el a bűntényt.

A négy nyugdíjas 2009 júniusában rabolta el a nyugat-németországi Speyerben lévő házába éppen megérkező Amburnt. Összekötözték, és autójuk csomagtartójában egy, a Speyertől 450 kilométerre lévő bajorországi Chiemsee partjánál fekvő nyaralóba szállították. Amburn útközben megpróbált megszökni, de elrablói ezt észrevették, és összeverték, két bordáját eltörve.

A pénzügyi tanácsadót a ház pincéjében tartották fogva, és arra kényszeríttették, hogy írjon alá egy olyan szerződést, amelyben megígéri, hogy visszafizeti a nyugdíjasok által elbukott 2 és fél millió euró értékű befektetéseket.

Amburn végül úgy menekült meg, hogy sikerült elküldenie egy faxot a svájci bankjának, amelyik értesítette a német rendőrséget. A csoportot vezető Kaspar hat, a másik férfi két év letöltendő börtönbüntetést kapott. Kaspar 80 éves felesége felfüggesztett börtönbüntetést kapott, míg a másik nőnek egészségügyi problémái miatt elnapolták a tárgyalását.