Bill Clintonba törölte a kezét Bush

Vágólapra másolva!
Bill Clintonba törölte a kezét George W. Bush - szúrta ki a Guardian brit lap. A két egykori amerikai elnököt Barack Obama jelenlegi elnök kérte fel arra, hogy segítsenek a haiti földrengés áldozatain adományok gyűjtésével, ezért utaztak a haiti fővárosba.
Vágólapra másolva!

Videóra vették, amint a hétfőn Haitire látogató George W. Bush egykori amerikai elnök elődjébe, Bill Clintonba törli a kezét, miután kezet fogott néhány haitivel. A két elnök az adománygyűjtést segíti a szigeten, ahol januárban súlyos pusztítást végzett egy földrengés. A video 11-15. másodperce között látható, amint pár kézfogás után Bush Clinton felé fordul, majd végigsimítja elődje vállát és felkarját.

Haiti fővárosát, Port-au-Prince-t január 12-én döntötte romba egy - a Richter-skála szerinti 7-es erejű - földrengés. A katasztrófában legkevesebb 220 ezren meghaltak, és több millióan maradtak fedél nélkül. Haiti megsegítésére ezután világszintű mentőakció indult, ennek része volt az egykori amerikai elnökök látogatása is. A két volt elnököt Barack Obama jelenlegi amerikai elnök kérte fel, hogy személyesen segítsék a haiti segélygyűjtést. Bill Clintont, aki saját alapítványával is támogatja Haitit, a földrengés előtt nevezte ki haiti különmegbízottnak Ban Ki-mun ENSZ-főtitkár.