Még mindig kutatnak a szeptember 11-i áldozatok után

Vágólapra másolva!
New Yorkban a hatóságok még mindig kutatnak a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek áldozatainak maradványai után. Három hónapig vizsgálják azt a földtömeget, amelyet az utóbbi két évben emeltek ki az egykori ikertornyok helyéről.
Vágólapra másolva!

Még mindig kutatnak a hatóságok New Yorkban a 2001. szeptember 11-i terrormerényletek áldozatainak maradványai után - jelentette hétfőn a CBS News hírcsatorna.

Három hónapig fogják vizsgálni azt a törmelék- és földtömeget, amelyet az utóbbi két évben emeltek ki a Kereskedelmi Világközpont egykori ikertornyainak helyéről. A keresést a város Staten Island részének Fresh Kills szemétlerakójánál végzik el. A romokat részben erre a telepre szállították, ez volt egykor a világ leghatalmasabb szemétlerakója.

Bármilyen emberi maradványt találnak, az a New York-i halottkémi hivatalhoz kerül vizsgálatra. A pénteken kezdődő kutatások várható költsége 1,4 millió dollár.

Az utasszállító repülőgépekkel végrehajtott öngyilkos terrormerényletekben a 19 gépeltérítőn kívül 2973 ember halt meg, akik között több mint 110 ország állampolgárai voltak. A New York-i hatóságok körülbelül 1600 áldozatot tudtak azonosítani. A merénylet után 1 millió 506 ezer tonna törmeléket távolítottak el a helyszínről.

A fejlesztő és a területért felelős kormányzati ügynökségek egyezsége szerint négy irodaépület fog létesülni a lerombolt tornyok helyén. Három felépítése biztosnak látszik, a negyediké a gazdasági helyzet miatt egyelőre távoli terv.